10 okt

BG_huisje_groenGoed nieuws voor woningeigenaren! Vanaf 15 september 2016 kunt u ook bij het Rijk subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen. U kunt ongeveer 20 % van de kosten terugkrijgen wanneer u minimaal 2 energiebesparende maatregelen aan de woning uitvoert.

Verschillende pakketten

De subsidieregeling bestaat uit meerdere pakketten welke stapelbaar zijn. Het begint bij de subsidieaanvraag van minimaal twee isolatiemaatregelen uit het basispakket. Daartoe behoren de volgende maatregelen: dak-, gevel-, spouw-, bodem – en/of vloerisolatie en isolerend hoogrendementsglas. Woningeigenaren die bovenop het basispakket nog meer maatregelen gaan toepassen en daarvoor subsidie willen aanvragen kunnen gebruik maken van het pluspakket. Ook voor dit pakket geldt het criterium dat er ten minste twee energiebesparende maatregelen toegepast moeten worden uit basispakket.
De fanatieke duurzame doeners kunnen daarbovenop ook nog eens  gebruik maken van het zeer energiezuinig pakket.

Meer details:

Benieuwd naar de voorwaarden en welke maatregelen er binnen het plus- en energiezuinig pakket vallen? Bekijk hier de subsidieregeling energiebesparing eigen huis.

Maak een plan van aanpak

Voordat u aan de slag gaat adviseren wij u eerst een plan van aanpak te maken voor uw woonsituatie.  De adviseurs van het Duurzaam Bouwloket helpen u hier graag bij. Het Duurzaam Bouwloket is gratis en wordt door de gemeente Heerenveen aangeboden om u verder te helpen bij het verduurzamen van de woning; neem contact op met het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl.