24 okt

huisAltijd al willen weten hoe je duurzaam en energiezuinig kunt wonen? Op zaterdag 5 en 12 november openen gastvrije huiseigenaren in onze gemeente hun deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Je kunt deze dagen ideeën opdoen op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. De huizenroute is een unieke kans om langs te gaan bij een duurzaam huis in de buurt.

Gemeente Heerenveen vertelt samen met huiseigenaren het verhaal over de voordelen van duurzaam wonen en ondersteunt daarom de Duurzame Huizen Route.  De gemeente Heerenveen vindt duurzaamheid en energiebesparing belangrijk. Duurzaamheid is niet iets van de gemeente of overheid alleen. Iedereen kan bijdragen aan een duurzamere leefomgeving, ook bedrijven, andere instanties en natuurlijk onze inwoners. “Wat is er mooier dan bij mensen thuis aan de keukentafel te horen over hun inspanningen en ervaringen om duurzaam(er) te wonen. Dit soort gesprekken helpt bij het maken van keuzes voor bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen, tot aan compleet energieneutrale woningen aan toe”, aldus wethouder Siebenga.

Op www.duurzamehuizenroute.nl staat meer informatie over de duurzame huizenroute en de deelnemende woningen. Je kunt je via de site aanmelden bij je favoriete woning.